Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2017 16:07 - Операционни системи за мобилни устройства
Автор: dennygeorgieva Категория: Технологии   
Прочетен: 320 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   

В момента има три основни мобилни платформи - iOS (Apple), Android (Google) и Windows Phone (Microsoft). Първите две са много по-популярни, но Windows Phone отчита известен ръст и е на солидната трета позиция (особено след незавидната съдба на BlackBerry). Операционната система е изключително важна - все пак това е нещото, което ще използвате ежедневно. И трите системи са достатъчно разработени, за да предложат бърза и ефективна работа, което означава, че изборът няма да се базира основно върху бързината (естествено могат да се открият минимални разлики, ако бъдат търсени или ако се сравняват телефони от напълно различен клас), а по-скоро върху интерфейс, приложения и услуги.

image

Ако вече сте избрали оператора и операционната система, идва ред и на хардуера (или производителя). Ако сте се спрели на iOS, изборът не е голям: можете да вземете iPhone 5s (64-битов процесор, биометричен сензор и хубава камера) или цветния iPhone 5c, но ще трябва да се задоволите с 4-инчов дисплей.

Голямо преимущество на Android е, че работи с множество производители, но една от основните линии, по които избирате (като изключим цената), е: компактен телефон или голям дисплей. Лошото е, че по-малките устройства често са лишени от бързия хардуер. Компромис са mini версиите, но те не могат да се определят като много евтини или много мощни. Топ хардуерът се намира във флагманите - HTC One, LG G2 и особено Samsung Galaxy Note 3. Лошото е, че те са доста големи, а и високи като цена. Устройствата с Android често изостават в качеството на камерата.

Смартфоните с Windows Phone се озовават някъде по средата - повече от iOS, но много по-малко от Android. Серията Lumia обхваща телефони от бюджетен клас (Lumia 520 с 4-инчов дисплей) до 6-инчовия Lumia 1520, който се очаква съвсем скоро. Nokia има какво да предложи и откъм камера.

Лошата новина, с която трябва да се съобразят някои от потребителите, е липсата на физическа клавиатура. BlackBerry беше един от производителите, който продължаваше да залага на нея в някои свои апарати, но компанията преминава през твърде тежки времена.






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dennygeorgieva
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6756
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031